Skip to main content

Hotelli Golden Dome

Hotel Golden Domessa korostuvat tyylikkyys, yksilöllisyys ja lähiajattelu.
Hotellin upea sisustus, ravintolasalin suuret freskot ja välitön palvelu ovat jo elämys itsessään.

Lue lisää historiasta skrollaamalla alaspäin.

Majoitamme mukavasti sekä yksittäiset että ryhmämatkaajat, olipa kyseessä sitten vapaa-aika tai työhön liittyvä tarve. Majoituskapasiteettia korkeatasoisessa hotellissa on yhteensä noin 70 matkustajalle.

Järjestämme kokous- ja koulutuspäivät ja räätälöimme yksilölliset juhlat yhdessä suunnitellen.

À la carte-illallista tarjoillaan ti-la klo 17-21.

Aamiaisella tarjoamme paikallisia tuotteita ja karjalanpiirakat sekä sämpylät leivomme omassa keittiössä. 

Etäisyyksiä

  • linja-autoasema noin 450 m
  • rautatieasema noin 200 m
  • Kuopion lentokenttä noin 70 km
  • Lisäksi kaupungin ydinkeskustan palvelut, monipuoliset nähtävyydet ja käyntikohteet ovat vain lyhyen matkan päässä. 

Sinua palvelevat

Tarja Kinnunen

Puhtaanapito ja somistus

Tarja vastaa hotellin ja ravintoloiden siisteydestä.

Kati Paananen

Salivastaava

Kati vastaa ravintolan toiminnoista sekä tilaisuuksien järjestämisestä.

Anneli Rissanen

Keittiömestari
Anneli vastaa keittiön toiminnoista mukaan lukien tilaisuuksien ruokatarjoilut sekä pitopalvelutarjoilut.

Miia Nevalainen

Hotellipäällikkö
Miia vastaa hotellin toiminnoista sekä kokoustiloista.
Tavoitat meidät kaikki puhelimitse +358 44 752 9196 ja sähköpostitse info@goldendome.fi tai sales@goldendome.fi

Hotellirakennuksen historiaa

Talvisodassa Suomi menetti osan Karjalasta itänaapurille, ja sen seurauksena kansalaiset joutuivat lähtemään niiltä alueilta evakkomatkalle. Moni heistä asettui Iisalmen alueelle tuoden mukanaan rajakarjalaisen ja ortodoksisen kulttuurin, joka elää alueella edelleen vahvana.

Hotel Golden Domen kiinteistö on valmistunut vuonna 1989. Alkuperäinen hotellin rakennuttaja ja omistaja on ollut Iisalmen ortodoksinen seurakunta. Aiemmin rakennus on tunnettu nimellä Evakkokeskus ja hotelli Artos, joka toimi karjalais-ortodoksisen kulttuurin kohtaamispaikkana.

Evakkokeskuksessa ja kulttuuri-Artoksessa oli esillä karjalaan jääneiden ortodoksisten kirkkojen pienoismalleja, sekä sodan jaloista evakuoituja ikoneja. Nykyään ikonit ovat esillä Kuopiossa kirkollismuseo Riisassa, ja pienoismallit Iisalmessa ravintola Raatihuoneella.

Nykyisessä omistuksessa Hotel Golden Dome on avattu vuonna 2016. Omistajana toimii Kahdeksan Veljestä Oy, joka koostuu paikallisista yrittäjistä. Hotellin arkkitehtuurissa ja harmonisessa sisustuksessa nykyaika kohtaa bysanttilaisen loiston. Kiinteistöä laajennettiin ja remontoitiin vuonna 2013, jolloin hotellin sisustukseen panostettiin: käsinveistetyt huonekalut ja kylpyhuoneiden, sekä vastaanottotiskin marmori tilattiin Konstantinopolista.

Aamiaishuoneena ja ravintolasalina toimivan suuren salin bysanttilaishenkiset maalaukset ovat kreikkalaisen freskomaalarin Dimitrios Andonopuloksen käsialaa. Viktor Nikitenkon tekemä ikkunamaalaus on toteutettu 1800-luvun perinteen mukaisesti. Nämä taideteokset luovat saliin ainutlaatuisen ilmapiirin.

Toisen ravintolasalin, eli Valkoisen salin Evakkotie -maalaus on tehty Pietarin taideakatemian tilaustyönä lahjoitusvaroin ja se julkaistiin uudistetussa hotellirakennuksessa vuonna 2013.
Hotellin aamiaisella tarjoillaan käsintehtyjä aitoja karjalanpiirakoita, jotka ovat kulttuuriperintöä alueelle muuttaneilta evakkonaisilta. Karjalanpiirakat on leivottu hotellin omassa keittiössä tai evakkonaisten tekeminä Iisalmen ortodoksikirkon tiloissa.

Tule aistimaan autenttista karjalaistunnelmaa Ylä-Savon sydämeen!

Kuntokeskus Tiinan treenipalvelut

Hotelliasiakkailla on maksuton pääsy

Palvelukokonaisuuteen kuuluu yhteistyökumppaninamme myös yksityinen kuntokeskus Tiinan treenipalvelut, jonne majoittuvilla hotelliasiakkailla on maksuton pääsy. Tiinan treenipalveluissa pääset nauttimaan niin crosstraining -salin monipuolisesta tarjonnasta kuin ryhmäliikunnasta.